Stallplats

Vi har ledig stallplats, är du intresserad av att ha din häst uppstallad hos oss är du välkommen att höra av dig till oss via mail, kontaktformulär hittar du här

Stall Soläng är stallet för dig som uppskattar ett stall med flexibel service och god ordning där du som hyresgäst kan lägga energin på din egen häst.

Stallmiljön håller hög klass, stallet är rymligt och uppvärmt och består av 10 stora boxar samt en bred stallgång.

Faciliteter:

  • Egen hage
  • Sadelkammare
  • Spolspilta
  • Torkrum
  • Omklädningsrum, wc med dusch
  • Belyst ridbana

Upplägg

I vårt standardutbud ingår morgonfodring, och utsläpp samt lunchfodring vardagar i stallhyran. Övriga fodringar sker enligt rullande schema. Har du andra önskemål om hjälp med fodringar etc så hjälper vi till med det. Vi tillhandahåller strö samt analyserat grovfoder som betalas efter förbrukning.

Vi har en strävan att göra det så enkelt och säkert som möjligt för våra hyresgäster, det innebär att du som hyresgäst inte behöver hjälpa till med uppbyggnation av beteshagar, lagning av vinterhagar, hemtag av grovfoder och spån, städning av stall etc.

Nya hagarna   

Under 2017 – 2018 har vi fokuserat på att förbättra stallets hagar. Numer har vi alla hagarna samlade för att hästarna ska få en lugnare och tryggare miljö, det underlättar även arbetet vid in- och utsläpp samt lunchfodringar. Hagarna är dränerade och hårdgjorda med markduk samt grus, hagstolparna är underhållsfria av helgjuten återvunnen plast. För att förhindra strömbortfall har vi bytt ut elbanden till Franska Polarband och i varje hage finns eluttag för vattenbar. Gången genom hagsystemet är belyst vilket underlättar in- utsläpp och mockning av hagarna under de mörka vintermånaderna.

 

Sedan november 2011 är vi godkända för Säker Hästverksamhet.

Vi innehar tillstånd enligt § 16 att bedriva verksamhet.

Vi har en åldersgräns på 18 år. Tillgång till bil är nästan ett måste då kollektivtrafiken är dålig.