Om oss

Stall Soläng är ett inackorderingstall som ligger i Innertavle, nära Umeå centrum.

Gården har varit i familjens ägo sedan slutet av 60-talet. Från 1982 har inriktningen varit inackorderingsstall för hästar. I ca 35 år har familjen bedrivit hästverksamhet i olika former.

Sven-Östens hästintresse började genom döttrarnas ridintresse och har varit engagerad i olika föreningar och bolag. Ordförande i Umeå Ryttarförening, styrelseledamot i Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse och i ATG Hästklinikerna. Sven är engagerad för att ständigt utveckla verksamheten och är en problemlösare.

Karins hästintresse har väckts under de senaste åren genom döttrarnas engagemang i hästar. Hon är familjens allt-i-allo, stöttar och hugger in där det behövs.

Åsa-Lena har många års erfarenhet av hästar. Hon började rida vid 9 års ålder på ridskola på Umeå Ryttarförening. Hon har haft egen häst sedan 1998 och tävlat lättare klasser inom dressyr. På senare år har hon utbildat fem unghästar, visat två på 3-årstest samt en på kvalitets. Har intyg om tappskokompetens och intyg foder för häst. Åsa-Lena är trädgårds och foto intresserad och är familjens fotograf.

Tomas delar också familjens intresse för hästar, men då handlar det om hästkrafter. Han är händig och löser det mesta.

Frida började rida på ridskola vid 9 års ålder, hon har tävlat dressyr från 13 års ålder. Hon har tävlat upp till MSV C. Hennes meriter är bla. Guld och silver i juniordistriktsmästerskapen i dressyr i Västerbotten. 2005 åkte hon ner till Ericsberg med sin dåvarande häst och tränade för Pether Markne och Per Sandgaard. Hon har deltagit i två clinics , varav den senaste med Patrik Kittel 2012 i Umeå. På senare år har Frida ridit in fem unghästar som visats på treårs och kvalitets. Dressyren ligger henne varmt om hjärtat. Hon innehar tappskokompetens.